onsdag 28 juli 2010

Vad ska jag bli när jag blir stor??

God kväll! (Natt?)

Förkylningen är borta, sånär som på nästäppa och överkänslighet av Turbo.

Jag är inne i en vad-ska-jag-bli-när-jag-blir-stor-period. Just nu funderar jag på sjuksköterska? Jag gillar ju att arbeta inom vården, och skulle gärna fortsätta jobba med äldre. Är det en bra eller dålig idé? Någon som har något annat förslag?

Tänk att jag snart är hästägare igen :D

3 kommentarer:

  1. Tja, bra eller dålig idé? Jätteroligt jobb om man gillar problemlösning. Finns ju massor av inriktningar och specialistutbildningar. Lönen är inte den bästa och som överallt inom vården får man tampas med underbemanning. Beslut fattas över huvudet på personalen och gör att man får gå på knäna ibland för att ge en god vård. Men man får mycket tillbaka av patienterna och man lär sig otroligt mycket i yrket. Det är utvecklande och roligt. Själv har jag en del vidareutbildningar och när det börjar bli segt på ett ställe pluggar jag eller byter arbetsplats. Finns ju alltid jobb.

    SvaraRadera
  2. Känner du så så jobba med det. Underbemannat eller inte dom äldre behöver sådana som dig för att klara sin vardag!!

    SvaraRadera
  3. Hejhej,
    Jag tycker att det låter som en bra ide ifall du trivs med det. Det låter som ett arbete som skulle kännas meningsfullt. Att hjälpa människor må bra / bli bättre.


    Man kan ju se på jobb på olika sätt, och det finns ju många olika slags jobb, men ifall jag tar mitt egna jobb som exempel. Det kanske är ett bra jobb egentligen, men känns samtidigt inte så meningsfullt eftersom det i det långa loppet leder till att jag hjälper människor som arbetar med att bygga saker som rullar på fyra hjul och spyr ut avgaser runtom i världen. Meningsfullt men samtidigt inte på sätt och vis.

    SvaraRadera